Teklif! Promosyon 2024 takvim yılı içerisinde tüm ürünlerimiz ücretsiz! Hemen Başvur
02. Modül Yönetimi

Depo Kayıtlarını yönetmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1.Büro yönetim programında üst sekmede "Depolar" sekmesine tıklayın.

2.Alt menüde "Depo Listesi" butonuna tıklayıp Depo Listesi sayfasına erişebilirsiniz.


Depo Listesi

Depo kaydı için aşağıdaki adımları takip ederek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz:

1.Büro yönetim programında "Depolar" sekmesine tıklayın. Açılan sayfada, depoların listesi mevcuttur.

2.Depo Listesi sayfasında, seçtiğiniz depo için 3 tane işlem mevcuttur(Depo Kayıt Oluşturma ,Düzenleme,Silme)

3.Yeni bir depo oluşturmak için sağ tarafta bulunan "Depo Kayıt" formunu kullanın. Depo adını yazıp kaydettikten sonra oluşturduğunuz yeni depo Depo Listesine eklenir.

Depo Kayıt

Depo Düzenleme

4."Düzenleme İşlemi": Seçtiğiniz depoyu düzenlemek için "Düzenle" ikonuna tıklayın. Açılan düzenleme formunda, depo adını değiştirebilirsiniz. Formu düzenledikten sonra değişiklikleri kaydedebilirsiniz.


5."Silme İşlemi":İlgili depoyu silmek isterseniz, "Sil" ikonuna tıklayın. Ancak, depoya ait stok kayıtları bulunuyorsa bir hata mesajı alırsınız. Depoyu silmek için önce depoya ait stok kayıtlarını silmeniz gerekmektedir. Bu nedenle, depoyu silmeden önce stok kayıtlarını kontrol etmek ve gerekli silme işlemlerini gerçekleştirmek önemlidir.

Depo Düzenleme

Depo Detaylarını görüntülemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1.Depo Listesinde ilgili depoyu seçtikten sonra "Depo Detay" ikonuna tıklayın.

2.Açılan sayfada, depodaki ürün listesini göreceksiniz.

3."Depoya Ait Stok Listesi" sekmesini seçip depoda bulunan stok ürünlerinin listesini inceleyebilirsiniz.Bu listede her ürünün bilgilerini (Ürün Adı, Adet, Birim) görebilirsiniz.

Depo Detayı

Depo Detayı

4.Yeni stok aktarımı yapmak isterseniz, "Depo Detay" sayfasının sağ tarafında bulunan "Yeni Stok Aktarımı" formunu kullanabilirsiniz. Ürün adını seçin ve ürün miktarı ile birim bilgilerini doldurun.Birden fazla ürün eklemek için "Satır Ekle" butonuna tıklayın. Eklediğiniz ürünleri "Stok Aktar" butonuna tıklayıp depoya ekleyebilirsiniz.


5.Yeni bir ürün eklemek isterseniz, ürünü seçerken "Yeni Stok Oluştur" butonuna tıklayıp "Yeni Stok Kaydı" formunu doldurun.

Yeni Stok Oluştur

Yeni Stok Formu

6.Stok adı, stok grubu, alış fiyatı, birim fiyatı, KDV ve adet bilgilerini girin.

7.Yeni bir stok grubu oluşturmak isterseniz, "Stok Grubu" bilgisini seçerken "Yeni Stok Grubu Oluştur" butonuna tıklayıp yeni stok grubunun adını yazıp kaydedin. Bu şekilde yeni stok grubu listeye eklenecektir.


8."Depo İşlem Geçmişi" sekmesini seçerek yaptığınız her işlemin sahibini ve tarihini görebilirsiniz. İstediğiniz işleme tıklayıp işlemin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Depo İşlem Geçmişi

Stok Detay Belgesi

9.İşlem detay sayfasının sol tarafında ürün belgesi bulunur. Burada ürünün sayısı, cinsi, miktarı, birimi ve sorumlu kişilerin bilgilerini görebilirsiniz. "Yazdır" butonuna tıklayıp bu belgenin çıktısını alabilirsiniz.


10.İşlem detay sayfasının sağ tarafında ürünün adı, adeti ve birimi gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

11.Bir ürünü depodan çıkarmak ve stoğa iade etmek isterseniz, "Aktarılan Ürünler" listesindeki ilgili ürünün "İade" butonuna tıklayın.

Stok İade İşlemi

İade İşlemi Formu

12.Açılan formda, aktarılan ürün adetini seçin ve "Geri Aktar" butonuna tıklayıp depodan çıkarmış ve stoğa iade etmiş olursunuz.

Not: Ürün adetine maksimum adetten fazla bir sayı yazarsanız, hata mesajı alırsınız. En fazla ürünün maksimum adetine kadar bir sayı yazmalısınız.

İç Dağıtım-İsteme / Çıkartma Belgesi oluşturmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:


1.Büro yönetim sisteminde üst sekmede "Depolar" sekmesine tıklayın.

2.Açılan alt menüden "Depo Listesi" butonuna tıklayıp "Depo Listesi" sayfasına erişin.

3.Depo Listesinde istediğiniz deponun üzerine tıklayıp "Depo Detay" sayfasına gidin."Depo Detay" sayfasının sol tarafında iki tane sekme bulunur

4."Depo İşlem Geçmişi" sekmesine tıklayıp yaptığınız her işlemin sahibini ve işlem tarihini inceleyebilirsiniz.

5.İlgilendiğiniz bir işlem üzerine tıklayıp o işlemin detay sayfasına erişin.

6.İşlem detay sayfasının sol tarafında "İç Dağıtım-İsteme / Çıkartma Belgesi" bulunur. Bu belgede ürünün sayısı, cinsi, miktarı, birimi ve sorumlu kişilerin bilgileri yer alır."Yazdır" butonuna tıklayıp bu belgenin çıktısını alabilirsiniz.


Bu adımları takip ederek, "Depo İşlem Geçmişi" sekmesinden istediğiniz işlemin detay sayfasına erişebilir ve burada İç Dağıtım-İsteme / Çıkartma Belgesi'ni görüntüleyebilirsiniz.


Stok Detay Belgesi